Kúpiť lyžiarské prilby – e-shop

Sprievodca výberom
prilieb


Lyžiarské prilby  >  Lyžiarska prilba - váš anjel strážny na horách

Lyžiarska prilba - váš anjel strážny na horách

Spoliehate na svojho anjela strážneho? Spoliehajte radšej na kvalitnú lyžiarsku prilbu!

Lyžiarske prilby sú základné bezpečnostné výbavou každého malého aj veľkého lyžiara. Ochráni vás pred tragickými následkami po páde, alebo náraze do prekážky, či zrážke s iným lyžiarom.

Spadnúť môže aj skvelý lyžiar. Príkladom nech je nešťastný pád majstra sveta Formuly 1 Michaela Schumachera, ktorý na minuloročnej Vianoce spadol na skalu a po nehode upadol do kómy. Život mu zachránila prilba, ale pád bol tak smolný, že na ňom zanechá s najväčšou pravdepodobnosťou trvalé následky.

Tipy na moderné prilby

Nové helmy sa vyrábajú z tvrdenej škrupiny (napr. ABS škrupina), dôležitá je kvalita výstelky a odvetrávacie otvory. Pri nákupe o vašu priazeň bojuje tiež design heliem.

Lyžiarska prilba Worker Playful

Na fotkách sú varianty lyžiarske prilby Worker Playful, ktoré kúpite za menej ako 30 eúr. Pri výbere helmy sa pozerajte aj na systém upínania pracky, jej nastaviteľnosť, možnosť prania výstelky (tú je najlepšie mať z antialergénneho mikrovlákna).

Zdieľajte článok



Odporúčame lyžiarské prilby


Ďalšie novinky

Kam na lyže v lete?

Extrémne nadšení lyžiari vyrážajú za snehom aj v lete. Aké majú možnosti?

Prečo nosiť lyžiarske prilby?

Hlavný dôvod je jasný. Lyžiarske helmy zmierni pri páde negatívne dopady na vaše zdravie a ochráni pred zdravotnými následkami po nehode vašu hlavu. Často by bez nej boli následky pádu na lyžiach, alebo snowboardu smrteľné.

Lyžiarské helmy 2016 – tipy a trendy

Najpredávanejšie lyžiarské prilby zimnej sezóny 2015 / 2016 sú od značky Worker, prísne testované podľa EU noriem. Medzi trendy farby patrí carbon, čierny grafit a červená.

všetky novinky